Sociale tewerkstelling

Sociale tewerkstelling

Sercu Digitsing is een dienstverlener die u optimale prestaties en kwaliteit garandeert aan de juiste prijs.

Daarnaast heeft Sercu Digitsing ook oog voor het maatschappelijk verantwoord ondernemen in al zijn dimensies: het ecologische, het economische en het maatschappelijk-sociale want ondernemen kan niet vrijblijvend zijn. In deze context heeft Sercu Digitising een samenwerkingsovereenkomsten gesloten met Cellmade, die tewerkstelling van gedetineerden organiseert.

Cellmade is een dienst van de Centrale Dienst van de Regie voor Gevangenisarbeid (CDRGA) en heeft als belangrijkste taak om gedetineerden tewerk te stellen. Sercu Digitising heeft een scanatelier ingericht in de gevangenis te Beveren-Waas om zinvol werk te bieden aan de gedetineerden.

Dankzij deze samenwerking leren de gedetineerden zich (opnieuw) aanpassen aan een normaal werkritme, aan werken in team en aan discipline. Dit helpt hen om zich na hun vrijlating sneller te integreren in de maatschappij. Daarenboven verdienen ze wat geld waarmee ze bvb. hun slachtoffers kunnen vergoeden of hun schulden afbetalen. De gedetineerden werken uitsluitend onder supervisie van ervaren medewerkers van Sercu Digitising die de kwaliteit verzekeren.

 

Terug naar boven.